Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Έτοιμοι να φτιάξουμε κουλουράκια;;;


Μαζί με τα τσουρέκια, μια ακόμη παραδοσιακή συνταγή που κάνουν πολλοί στα σπίτια τους τις άγιες μέρες του Πάσχα, είναι τα πασχαλινά κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας ή σαλιγκαριού. Για περισσότερο παιχνίδι-μάθηση μάλιστα θα μπορούσατε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά κουλουράκια σε σχήμα γραμμάτων (γιατί όχι να σχηματίσει το παιδί και το όνομα του) ή/και αριθμών. 

Δημιουργήστε οικογενειακές αναμνήσεις αφήνοντας τα παιδιά να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία παρασκευής τους... ξεκινώντας με την συλλογή των υλικών, τη μείξη αυτών, όπως και με το πλάσιμο και τη δημιουργία σχεδίων με τη ζύμη! Δείξτε στα παιδιά πως μπορούν να σχηματίσουν ένα σχέδιο στη ζύμη, αφήστε τα ως πρότυπο μπροστά τους και αφήστε τα να δημιουργήσουν!!! Ο δικός σας ρόλος σε όλη αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να είναι κυρίως καθοδηγητικός και ενθαρρυντικός και πιστέψτε μας το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!


Η συνταγή που ακολουθεί, είναι παραλλαγή της συνταγής του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα (Κουλουράκια Βουτύρου)

ΥΛΙΚΑ για 50 - 60  κουλουράκια: 
800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. βούτυρο αγελάδος
3 αυγά (4 αν είναι μικρά)
250γρ. ζάχαρη άχνη
200ml γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 βανίλια (σκόνη)
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
1 αυγό για να αλείψετε τα κουλουράκια
*Αν δεν έχετε άχνη μπορείτε να βάλετε 300γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
(Θα πρέπει να έχετε το βούτυρο και τα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)

1. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε πολύ καλά.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
3. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι.
4. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, να μην κολλάει όμως στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» .
5. Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε στους 180o C για 20΄- 25΄ λεπτά περίπου. Αν τα ψήσετε στον αέρα βάλτε πιο χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 160o C)!

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου